Toerfietsen

De toertochten van de Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d) zou je zonder te overdrijven kunnen omschrijven als een sportieve uitdaging in een spectaculair landschap met een bourgondische sfeer. Als kenners van de streek leggen we er eer in om onze mooiste fietsbelevenissen te vertalen in aantrekkelijke routes en onze gasten te laten delen in puur fietsplezier.

Zuid-Limburg en de aangrenzende Voerstreek zijn, niet zonder reden, erg in trek voor recreatieve fietsers. Om de overlast voor de omgeving zoveel als mogelijk te beperken, fietsen we op zaterdag en op zondag in verschillende delen van het gebied. Daarbij houden we ons aan de regels en vergunningsvoorwaarden van de diverse gemeentes. In een enkel geval betekent het dat we concessies moeten doen aan de routes, maar er blijft meer dan voldoende moois over om van te genieten. Ook dit jaar hebben we weer een aantal verrassingen!

U bent niet verplicht om de exacte afstand van de bij de start gekozen route te volgen. U kunt op elk moment gebruik maken van de aangegeven splitsingsmogelijkheden. Wel wordt dringend geadviseerd om niet halverwege het parcours aan de route te beginnen. Mogelijk is de route dan nog niet geheel bewegwijzerd en/of zijn controleposten nog niet voldoende ingericht.

Mountainbike

De MTB-tochten staan bekend als sportieve uitdagingen van uitzonderlijk niveau. Kenmerkend voor de routes zijn de verscheidenheid van het ruige en landschappelijk aantrekkelijke terrein in Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. In goed overleg met natuur- en landschapsbeheerorganisaties kan op plaatsen gefietst worden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor MTB-ers.

De kortste MTB-tocht is dit jaar 35 km. De routes van 35, 50, 70 en 100 km worden grotendeels apart uitgezet, zodat er onderling minimale hinder optreedt. Op beide dagen zijn de routes geheel verschillend. Kijk op de MTB-routepagina voor gedetailleerde informatie. Ook dit jaar zult u versteld staan van de mogelijkheden die dit unieke landschap te bieden heeft. Laat u wederom verrassen!

Sponsoren Mergelheuvelland 2-daagse
PLATINA SPONSOREN