u bent nu hier: MH2D

MH2D algemeen

Toerfietsen

De toertochten van de Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d) kenmerken zich door maar een ding: het fietsplezier dat wij elke week in onze omgeving weer ervaren, uitstralen naar de deelnemers! Elk jaar proberen we onze mooiste fietsbelevenissen in enkele spectaculaire routes samen te vatten. 

Wij willen u als deelnemer optimaal laten meegenieten van ons mooie landschap en de Bourgondische sfeer. Om de overlast voor onze woonomgeving te beperken en deelnemers maximaal te spreiden, fietst men op zaterdag en op zondag in een ander gedeelte van het Limburgse land en de Voerstreek. Daarbij houden we ons aan de regels en overigens terechte eisen die gemeentes ons stellen voor het verkrijgen van de voor ons evenement noodzakelijke vergunningen. Daartoe moeten we aan de routes soms concessies doen, maar dan nog blijft er voldoende over om veel moois te blijven bieden. Ook dit jaar hebben we weer een aantal verrassingen!

U bent niet verplicht om de exacte afstand van de bij de start gekozen route te rijden. U kunt op elk moment gebruik maken van de aangegeven splitsingsmogelijkheden. Wel wordt dringend geadviseerd om niet halverwege het parcours aan de betreffende toertochten te beginnen. Er bestaat dan de kans dat de routes nog niet geheel zijn bewegwijzerd of controleposten nog niet voldoende ingericht zijn.
 

Mountainbike

De MTB-tochten zijn bekend als sportieve uitdagingen van uitzonderlijk niveau. Kenmerkend voor de tochten zijn de verscheidenheid van het ruige en mooie terrein in Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek. In goed overleg met Natuur- en Landschapbeheerorganisaties kan op plaatsen gefietst worden die anders niet toegankelijk zijn voor MTB-ers.

De kortste MTB-tocht zal dit jaar 35 km zijn. De routes van 35, 50 en 70 km worden grotendeels apart uitgezet, zodat onderling minimale hinder zal zijn. Tevens zijn op beide dagen de routes geheel verschillend. Zie de MTB-routepagina voor de gedetailleerde MTB-routes. Ook dit jaar zult u versteld staan van de mogelijkheden die dit unieke landschap te bieden heeft. Laat u wederom verrassen!