De Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d) is een tweedaags fietsevenement en wordt jaarlijks tijdens het derde weekend van september georganiseerd. De Mh2d wordt georganiseerd door fietsclub WTC Sint Geertruid, met hulp van lokale verenigingen en met meer dan 400 vrijwilligers.

Naar NTFU-normen kenmerken de tochten zich als Buitencategorie Toerfietstochten en MTB tochten.

Voor duizenden toerfiets- en MTB-liefhebbers is de Mh2d een vast onderdeel van het jaarprogramma. Velen van jullie koppelen aan dit evenement in gezins- of verenigingsverband een kort verblijf in Limburg. Gezelligheid en een gemoedelijke sfeer gaan bij ons hand in hand met sportieve uitdagingen. Bekijk de onderstaande foto’s voor een sfeerimpressie.

Voor de organisatie van de Mh2d is goed overleg met de gemeentelijke en provinciale overheden aan de Nederlandse, Belgische en Duitse kant van de grens een vanzelfsprekendheid. We zijn niet alleen afhankelijk van benodigde vergunningen, maar vinden het ook aan onze stand verplicht om op een verstandige manier met onze streek om te gaan. Aangezien we te maken hebben met een relatief hoge toeristische druk op Heuvelland en Voerstreek, is het niet meer dan begrijpelijk dat er nogal wat voorwaarden verbonden zijn aan het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen. De organisatie van Mh2d en de betrokken gemeenten zien erop toe dat de voorwaarden worden nageleefd. Vanuit Mh2d rekenen we daarbij op uw hulp, in die zin dat u zich houdt aan de verkeersregels, de aanwijzingen van de organisatie en de gangbare gedragsregels. Zo deponeert u uw afval uiteraard alleen in de daarvoor bestemde bakken en niet op de openbare weg. Samen maken we er een feest van en zorgen we ervoor dat we dat ook in de toekomst kunnen blijven vieren.

Sponsoren Mergelheuvelland 2-daagse
PLATINA SPONSOREN