u bent nu hier: MH2D - Introductie

Introductie

De Mh2d is een 2 daags fietsevenement en wordt jaarlijks tijdens het derde weekend van september georganiseerd. De start en finish bevindt zich in Libeek -St. Geertruid in de provincie Limburg (NL), op een steenworp van de Belgische grens. De tochten bestaan volgens de NTFU normen uit Buitencategorie Toerfietstochten en Veldtoerfietstochten. De Mh2d wordt georganiseerd door fietsclub WTC St. Geertruid, met de hulp van de lokale verenigingen en met wel meer dan 400 vrijwilligers.


Voor duizenden toerfiets- en MTB- liefhebbers is de Mergelheuvelland 2-daagse een vast onderdeel van het jaarprogramma geworden. Velen van u koppelen aan dit evenement, voor het hele gezin of vereniging, een kort verblijf in Limburg. Gezelligheid en een gemoedelijke sfeer gaan bij ons hand in hand met sportieve uitdagingen in het Zuid-Limburgse land en de Belgische Voerstreek. Zie de onderstaande foto's voor een sfeerimpressie. 

Voor de organisatie van de Mh2d is goed overleg met de gemeentelijke en provinciale overheden aan de Nederlandse en Belgische kant van de grens noodzakelijk. We hebben van die overheden vergunning nodig om het evenement te kunnen uitvoeren en grote aantallen fietsers door het heuvelland te geleiden. Het verkrijgen van vergunningen is steeds meer aan voorwaarden verbonden. De organisatie en de desbetreffende gemeenten zien erop toe dat de voorwaarden worden nageleefd, zodat ook voor komende jaren vergunningen kunnen worden gegeven. De organisatie rekent daarbij op de hulp van de deelnemers, ondermeer doordat men zich houdt aan de verkeersregels, aan aanwijzingen van de organisatie en de normale gedragsregels in acht neemt, bij voorbeeld door afval alleen in de daarvoor bestemde bakken te deponeren en niet op de openbare weg.