Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij de Mergelheuvelland 2-daagse. Om het weekend of kort verblijf ook aantrekkelijk te maken voor partner of medevakantiegangers, zijn er voor degenen die niet actief aan de Mh2d meedoen, verschillende mogelijkheden.

Heerlijk Heuvelland

Bekroond tot vijfsterren landschap van Nederland.

In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de prachtige panorama’s, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op één van de vele terrasjes. Wil je liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst.
Klik hier voor de 10 highlights in het Heuvelland.

 

België, op een steenworp van Zuid-Limburg

Ondek de mooie grensregio.

Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Het Zuid-Limburgse Heuvelland loopt vloeiend over in de Belgische Voerstreek met de Noordelijke delen van de donkere Ardennen aan de Oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de Zuidwestkant. Aan de Westelijke grens ligt Belgisch Limburg, bekend om zijn prachtige afwisselend landschappen met bosgebieden en heide.
Ontdek de parels in de Belgische grensstreek.

 

Maastricht, ster onder de steden

Bezoek de meest Europese stad van Nederland.

Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie.
Klik hier voor de 10 highlights van Maastricht.

 

Valkenburg aan de Geul

Vestingstad tussen de heuvel.

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister. Hier, midden in de Euregio, voel je bijna letterlijk de hartslag van Europa, met steden als Maastricht, Aken en Luik op een steenworp afstand. Ontdek wat er allemaal in Valkenburg te doen is. Te veel voor één dag? Blijf slapen. Morgen is er nog veel meer te beleven. Welkom in Valkenburg!
Klik hier voor de 10 highlights van Valkenburg.

(bron: vvv Zuid-Limburg)

 

Verder zijn er voor diegene die niet meerijden nog een tal van activiteiten in de buurt:

– De deelnemers aanmoedigen op diverse locaties langs de route.
– Op de start/finisch locatie genieten van muziek, hapje en drankje.
– Deelnemen op zaterdag aan de Gulpdal wandeltocht te Slenaken.
– Met kinderen, Fun Valley in Oost Maarland.

Sponsoren Mergelheuvelland 2-daagse
PLATINA SPONSOREN