mh2d-nieuwsbrief-header
banner2018_008

Voorinschrijving Mh2d

De voorinschrijving is vanaf 11 september gesloten. Maar let op, in tegenstelling tot andere jaren gaat de inschrijving voor de Mh2d 2020 direct na het evenement open. Veel wielerliefhebbers zijn zo enthousiast dat ze direct willen inschrijven voor de volgende editie. De Mh2d 2020 vindt plaats op 19 en 20 september.
bbq

Vrijdagavond barbecue

Kom je op vrijdag je inschrijfbewijs afhalen dan staat er een complete barbecue voor je klaar! Uiteraard wordt het gehele weekend gezorgd voor een natje en een droogje tegen zeer aantrekkelijke prijzen.
Je kunt gebruik maken van ons barbecue assortiment tussen 18.00 en 21.00 uur.
startbewijs

Afhalen inschrijfbewijs

Wil je op zaterdagochtend in alle vroegte starten en niet teveel tijd verliezen, dan kun je al op vrijdag je inschrijfbewijs afhalen.
Afhalen van de inschrijfbewijzen is mogelijk op:
 • Vrijdagavond voorafgaand aan het evenement van 18.00 uur tot 21.00 uur;
 • Zaterdag- en zondagochtend tussen 7.30 uur en 11.00 uur.
Denk bij het afhalen van je startbenodigdheden aan je inschrijfnummer zodat je snel op weg kunt.
Ben je de bevestiging of je inschrijfnummer kwijt? Geen nood….in de tent kunnen we dat wel voor je opzoeken.
Op de zaterdag en zondag kun je starten tussen 7.30 en 11.00 uur vanaf de start/finish locatie.
paspoort_id

Legitimatieplicht in Nederland en België!

Van de Belgische politiecommissaris uit Eupen hebben wij te horen gekregen dat de deelnemers aan de Mh2d zich te allen tijde moeten kunnen identificeren middels een identiteitskaart dan wel paspoort. Zeker wanneer er sprake is van een ongeluk dan wel schade aan derden wordt veroorzaakt.
Let op: alle routes lopen over Belgisch grondgebied. Het spreekt natuurlijk voor zich dat deze legitimatieplicht al enkele jaren in Nederland geldt.
routekaartje_barcode

Barcodes i.p.v. routekaartjes!

Verreweg de meeste deelnemers nemen geen routekaartjes mee, met als gevolg dat ieder jaar dozen met routekaartjes weggegooid moeten worden. Dat strookt niet met duurzaam gebruik van middelen. In de plaats van routekaartjes wordt nu een barcode aangeboden die gescand kan worden zodat mensen een link naar de route op hun smartphone krijgen. De barcode is beschikbaar via de kaarten die in de tent en op controleposten ophangen.
moerslag

Navigatie

Kom je met de auto naar Libeek en wil je gebruik maken van de ruime gratis parkeergelegenheid stel je navigatie dan in op:
Moerslag 32
6265 NC Sint Geertruid
vragen_medisch_poppetje

Noodnummers

Tijdens de Mh2d is de organisatie bereikbaar op nummer +31 6 5201 7852
Het nummer voor medische zaken is +31 6 5517 7015
Tip: programmeer deze nummers in je telefoon zodat je bij een incident niet lang hoeft te zoeken als je hulp nodig hebt. Let op: deze 2 telefoonnummers zijn alleen tijdens het evenement operationeel.
gpxbestanden

GPX bestanden gepubliceerd

Vanaf nu zijn de GPX bestanden te downloaden van de toer routes en de gravelrit. Van de MTB routes mogen we i.v.m. vergunningen geen GPX bestanden publiceren.
Klik hier om de toer routes van de zaterdag te downloaden.
Klik hier voor de toer routes van de zondag.
Klik hier om de gravelrit te downloaden.
fietsenstalling

Bewaakte fietsenstalling

Ook dit jaar kunt je weer gebruik maken van onze bewaakte fietsenstalling. Deze service wordt je gratis aangeboden. Onderweg ben je zelf verantwoordelijk voor je kostbare bezit. Vergeet dus niet om een fietsslotje mee te nemen.
De bewaakte fietsenstalling is geopend:
 • Vrijdag van 17.45 tot 21.45 uur
 • Zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur
 • Zondag van 7.00 tot 17.00 uur
banner2018_011

Te verloten prijzen

Ook deze editie zullen weer leuke prijzen van onze partners verloot worden onder de deelnemers van de Mh2d. Hierbij kun je denken aan:
 • Verschillende prijzen van Gulpener Bierbrouwerij
 • Verzorgde fietsreis naar Mallorca via Clips Mallorca Cycling
 • Verzorgingspakket van Maxim
Onze partners zijn dit jaar ook weer aanwezig en verheugen zich op jullie bezoek.
mio

MIO

Tijdens de Mh2d zal ook MIO cyclo navigatie aanwezig zijn. Indien je graag de graveltocht op zondag wilt rijden en de MIO fietsnavigatie wilt uitproberen dan is dit mogelijk. MIO heeft een beperkt aantal navigatie systemen ter beschikking om een testrit mee te maken. Indien je hiervan gebruik wilt maken kun je je melden op de stand van Mio op onze start / finish locatie.

Met een Mio Cyclo fietsnavigatie meet je je gereden afstand en snelheid. Achteraf analyseer je je route eenvoudig doordat de Mio Cyclo fietscomputer je route bewaart. De meer uitgebreide fietsnavigatie uit de Mio Cyclo serie hebben een groot kleurenscherm en geïntegreerd kaartmateriaal waardoor navigatie op de fiets mogelijk is. De Mio Cyclo fietsnavigaties zijn geschikt voor zowel sportieve en recreatieve fietsers. Meer info: https://www.mio.com/nl_nl/products/navigation/cycling-navigation/cyclo
sks-germany

Speciale MH2D-aanbiedingen

Je zet even je bike weg… en weg is ie! Dat voorkom je met de Lockcage van SKS! Een bidonhouder en slot in één. Weegt slechts 180 gram, laat je bidon nooit los én laat gelegenheidsdieven met lege handen staan. Op MH2D: 20 euro! Na de race kies je WASH YOUR BIKE en LUBE YOUR CHAIN. De eerste is een uiterst effectieve reinigingsspray voor alle onderdelen, dat zelfs het meest hardnekkige vuil verwijdert. De tweede is een topkwaliteit kettingolie met een uniek opbrengsysteem. Op MH2D: 10 euro per stuk! Fiets je na de race naar huis? De nieuwe COMPIT+ smartphonehouder biedt je onderweg alle online functies, inclusief draadloos laden en NFC-chip, met de optie van een actioncam adapter. Kom langs bij de stand van SKS Germany! Ride on!
Stichting_Llimburgs_landschap

Unieke MTB routes!


Onze MTB routes zijn uniek. De organisatie heeft toestemming om terrein te betreden waar normaal geen toegang is. Limburgs Landschap vraagt dan ook aan onze deelnemers uitsluitend de gepeilde routes te gebruiken tijdens het evenement. Daarna zijn deze paden niet meer toegankelijk voor MTB'ers.
velo-t

Gedragsreglement toertochten

Deelnemers aan Mergelheuvelland 2-daagse verklaren dat zij akkoord gaan met de 11 gouden regels en dat zij overeenkomstig zullen handelen.
Deze regels zijn opgesteld door Velo-t, de samenwerkende toertochtorganisaties in Limburg.
 1. Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Men kan slechts deelnemen met een stuurbordje en/of een rugnummer. Het stuurbordje dient goed zichtbaar aan het stuur van de fiets te worden bevestigd en/of het persoonlijk rugnummer dient goed zichtbaar op de rug te worden gespeld.
 2. Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatie tocht.
 3. Deelnemers zijn gewone verkeersdeelnemers en zijn als zodanig gehouden aan de wettelijke verkeersregels. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2 personen op voorwaarde dat dit geen hinder veroorzaakt.
 4. Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking.
 5. Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananen schillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish.
 6. Deelnemers zijn zich volledig bewust van alle risico's die deelname met zich mee kunnen brengen. Zij waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 7. Deelnemers rijden voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht.
 8. Het gebruik van volgauto's op de route is verboden.
 9. Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de organisatie volgen.
 10. Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedrags regels uitgesloten worden van de toertocht waar men aan deelneemt en tevens onderstaande toertochten.
 11. Met Justitie in Maastricht is afgesproken dat de politie bij excessen tijdens de tocht repressief zal optreden. De organisatie zal desgevraagd de personalia van zich misdragende deelnemers aan de politie overhandigen.
img1img2img3img4
facebook twitter instagram