u bent nu hier: Nieuwsbrief
mh2d nieuws
 

DATUM MH2D


De Mergelheuvelland 2-Daagse vindt traditiegetrouw plaats in het 3e weekend van september namelijk op 16 en 17  september.
Het aantal deelnemers neemt gestaag toe. Het belooft weer een mooi
fietsweekend te worden met mooie nieuwe routes.
 
 
 
mh2d nieuws
 

VOORINSCHRIJVING


Net als voorgaande jaren, werken we uitsluitend met voorinschrijving.
Bij het bereiken van het maximaal aantal deelnemers wordt de voorinschrijving gesloten. Hierdoor zijn wij in staat om:
  • borg te staan voor de kwaliteit van de Mh2d met minimale overlast voor de omgeving;
  • ook in de toekomst de Mh2d te blijven organiseren.
De medewerking van diverse instanties is daarvoor noodzakelijk.
Inschrijven is mogelijk vanaf 1 april 2017.
Klik hier om direct naar het online inschrijfformulier te gaan.
 
 
 
mh2d nieuws
 

ONTBIJTSERVICE

 

Gezelligheid en een gemoedelijke sfeer gaan bij ons hand in hand met sportieve uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat u zowel in de juiste sfeer als goed voorbereid van start gaat, is het mogelijk om te genieten van een luxe ontbijt, voor slechts €9,00. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dit bij de inschrijving aangeven. Vervolgens staat er voor aanvang van uw tocht een heerlijk ontbijt op u te wachten, natuurlijk vers bereid met Limburgse streekproducten.

Het luxe ontbijt bestaan uit:
  • 2 sneetjes bruin speltbrood met spek en ei
  • 1 wit pistoletje met jong belegen kaas
  • 1 krentenbol
  • 1 vruchtenyoghurt
  • 1 glas sinaasappelsap
  • 1 kop koffie/thee
 
 
 
mh2d nieuws
 

WIELERCAFÉ


Praat gezellig met Bram Tankink, Karsten Kroon en Sander Kleikers over wielrennen. Luister naar de prachtige anekdotes van Bram en Karsten uit het professionele wielerpeloton.
De organisatie van Mh2d heeft dit jaar een Wielercafé georganiseerd op vrijdag 15 september. Nadat u het startbewijs hebt opgehaald, kunt u vanaf 19:30 uur gratis het Wielercafé bijwonen. Het Wielercafé zal georganiseerd worden in onze feesttent op de start- en finishlocatie.
Programma
De presentatie is in handen van Sander Kleikers, presentator en commentator bij de Limburgse lokale omroep L1. Onder het genot van een drankje gaan we luisteren naar interviews met Bram en Karsten over o.a. het afgelopen wielerseizoen. Daarnaast zullen veel verhalen en anekdotes uit het verleden aan bod komen!!
Behalve collega’s zijn deze wielerprofs in het dagelijkse leven ook goede vrienden van elkaar, dus dat belooft een gezellige avond te worden met de nodige humor! En heb je vragen….? Stel ze gerust!! Tegen 22.00 uur kan het laatste biertje besteld worden, waarna de deuren van het café sluiten.
Iedereen is welkom, dus nodig al je fietsvrienden, clubleden of teamgenoten uit en zorg dat je erbij bent.
 
 
 
 
mh2d nieuws
 

FIETSENSTALLING

 

Vanaf 2017 beschikken wij over een bewaakte fietsenstalling. Laat je fiets niet onbeheerd achter. Naast de fietsenstalling bevelen wij een eigen fietsslot aan want ook onderweg tijdens pauzes kan je fiets gestolen worden. Diefstal is heel vervelend zowel voor de eigenaar als voor de organisatie.

 
 
 
mh2d nieuws
 

KLIMMERSBREVET


MH2D maakt deel uit van de tochten die worden georganiseerd door
Het Nederlandse Klimmers Comité.
 
 
 
mh2d nieuws
 

FIETSEN IS GEZOND: 11 CIJFERS OP EEN RIJTJE


Fietsen is goed voor de gezondheid en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van bepaalde ziekten. Het gaat daarbij onder meer om het voorkomen van hart- en vaatziekten. Verder helpt fietsen tegen diabetes en stress. Uiteraard is het niet zo dat alleen het fietsen ziekten kan voorkomen, maar het levert wel een uitstekende bijdrage aan een goede gezondheid.
Fietsen heeft gunstige effecten op de gezondheid, maar biedt uiteraard nog meer voordelen. Uit onderzoeken is gebleken dat werknemers die dagelijks op de fiets naar het werk gaan een lagere kans hebben om te verzuimen wegens ziekte. Op het gebied van aandoeningen geldt dat het zelfs mogelijk is om door te fietsen het beginstadium van diabetes type 2 een halt toe te roepen en zelfs terug te draaien.
Meer dan 40.000 mensen sterven jaarlijks aan kanker. Een vreselijk lot dat ons allemaal kan overkomen. Maar tegelijkertijd overleven 50% van de mensen met een kankerdiagnose deze vreselijke ziekte. Onderzoek naar preventie en behandeling is daarbij van groot belang. Ook in Limburg wordt volop onderzoek (Maastricht Universitair Medisch Centrum+) gedaan, waarbij rekening wordt gehouden met Limburgse kenmerken (o.a. vergrijzing en luchtwegen).
Kankeronderzoekfonds Limburg helpt daarbij en werft extra gelden voor vier onderzoeken. Ondernemers en bedrijven verenigd in de ‘businessvrienden’ helpen de stichting Five4Five.nl met het binnenhalen van deze extra gelden. Daarom roepen we alle Limburgers op om mee te fietsen, wandelen of runnen voor dit goede doel. In 2017 hadden we 1450 deelnemers. De organisatie van de Mergel Heuvelland 2 Daagse, kortweg MH2D genoemd, heeft ook dit jaar met maar liefst 28 personen deelgenomen aan dit evenement. Met onze deelname hebben we maar liefst € 1400,- gesponsord aan dit mooi initiatief! We zijn hier als organisatie best trots op. Met het vertrek vanuit Libeek is dit geen onbekend terrein voor ons, we starten al jaren onze tochten vanuit dit gehucht vlakbij St.Geertruid. Ook dit jaar zullen velen fietsfanaten het weekend van 16 en 17 september 2017 als bezet in hun agenda hebben staan vanwege hun deelname aan dit geweldige sportieve evenement. Heeft U nog geen inschrijving, dan wordt het tijd gezien het grote aantal deelnemers die U reeds voorgegaan zijn. We hanteren immers een limiet van 10.000 inschrijvingen en VOL=VOL. Ook dit jaar gaan we weer voor de volledige bezetting van de inschrijfnummers!
Zo ziet U maar dat met het deelnemen aan de MH2D U indirect het kankeronderzoek ondersteunt! Samen maken we het verschil!
11 cijfers op een rijtje:
1. Fietsen kan begin diabetes type 2 terugdraaien
2. Fietsen zorgt voor vetverbranding
3. Fietsen zorgt voor vermindering van stress
4. Fietsen verbetert de doorstroming van bloed
5. Fietsen biedt hersenen bescherming
6. Fietsen is goed om af te vallen
7. Fietsen is goed voor de conditie
8. Fietsen zorgt voor spieropbouw
9. Fietsen verbetert de weerstand
10. Fietsen voorkomt tekort aan vitamine D
11. Je kunt met fietsen diverse onderzoeken financieel ondersteunen
 
We wensen iedereen die plezier beleefd aan het fietsen een gezond en sportief leven toe en hopen u te mogen begroeten op 16&17 september 2017 bij onze 33e MH2D. Gezelligheid en sportiviteit gaan bij ons al jaren hand in hand!
 Kijk voor meer info op MH2D.NL
 
 
 
mh2d nieuws
 

DRUKKERIJ DE HEEG

 
 
 
mh2d nieuws
 

SCOTT VERNIEUWD ÉÉN VAN ZIJN BOEGBEELDEN


De Genius, de 'all mountain trail bike' van Scott, kreeg een stevige make-over. De Zwitsers pronken vooral met een afgeslankt frame en zijn veelzijdigheid.

De Genius is al jaren een bekende naam in het gamma van Scott. Zeker voor endurofans en liefhebbers van lange ritten door de bergen, waarvoor dit soort veelzijdige fiets in eerste instantie bedoeld is. De oude Genius kreeg nu dus een flinke update. Om het met de woorden van de marketeers van Scott te zeggen: 'New Frame, New Benchmarks, New Everything'.
 
Onder het motto 'wat naar beneden gaat, moet eerst naar boven rijden', slankten de bouwers hun fiets stevig af. Het frame, inclusief 150 mm demper, weegt nog amper 2249 gram. Bovendien werd de achtervork korter voor een meer speels gedrag, de hoek van de balhoofdbuis groter om meer vertrouwen te winnen tijdens het dalen, en werd de hoek van de staande buis aangepast om vinniger te kunnen klimmen. Resultaat volgens Scott? 'De Genius kan elke trail aan: steile wortelklimmen, snelle flowy singletracks, en afdalingen van 2000 meter in de Alpen.'
 
 
 
 
 


Terug naar nieuws