u bent nu hier: Nieuwsbrief
mh2d nieuws
 

VOORINSCHRIJVING VERLENGD!


Goed nieuws voor late beslissers!
De voorinschrijving is verlengd tot en met 11 september.
Vanwege logistieke redenen is personalisatie van stuurbordje en rugnummer niet meer mogelijk. Ook groepsinschrijvingen kunnen niet meer plaatsvinden. Klik hier om direct naar het online inschrijfformulier te gaan.
 
 
 
mh2d nieuws
 

AFHALEN STARTBEWIJS


Ben je succesvol ingeschreven dan heb je daarvan een bevestigingsmail ontvangen. In die bevestigingsmail staan specifieke details waaronder je inschrijfnummer.

Je startbewijs - stuurbord met nummer – en andere bescheiden kun je bij voorkeur op de vrijdagavond 15 september tussen 18:00 en 21:00 uur afhalen, in de tent op de start- en aankomstlocatie in Libeek St. Geertruid.
Je mag deze spullen ook afhalen op de zaterdag- en/of zondagochtend (16 en 17 september) tussen 7:30 en 11:00 uur.

Denk bij het afhalen van je startbenodigdheden aan je inschrijfnummer zodat je snel op weg kunt.

Op de zaterdag en zondag kunt u starten tussen 7.30 en 11.00 uur.
 
 
 
mh2d nieuws
 

WIELERCAFÉ 2017

 
 
 
mh2d nieuws
 

BESCHIKBAARHEID ROUTES


De Toer en MTB Routes zijn te bekijken op onze website. Maar vanaf nu kunnen de bijbehorende GPS bestanden gedownload worden. Check hiervoor onze website. Van de MTB routes mogen we helaas geen GPS bestanden publiceren, dit in verband met de vergunningen.

De MTB routes verlopen over enkele unieke stukken, die normaal niet voor fietsers toegestaan zijn. Houdt rekening met natuur, milieu en medeweggebruikers. Help mee aan een positief imago van fietsers, we kunnen dan komende jaren ook weer terecht in deze unieke gebieden. 

Klik op onderstaande links om direct naar de routes te gaan:
 
 
 
mh2d nieuws
 

MTB ROUTES 2017, EXTRA BERICHT


Zoals jullie gewend zijn van de Mh2d hebben we ook dit jaar weer nieuwe en uitdagende MTB routes voor jullie bedacht.

Zaterdag
Voor de zaterdag hebben we een gevarieerde 35 en 50 km route samengesteld door de Belgische Voerstreek en vervolgens richting Heijenrath. De 35 en 50 km hebben hier de rustpauze waarna de 35 km terug draait richting Sint Geertruid en de 50 Km nog een lus maakt door het Vijlenerbos.
De 70 en de 100 Km route gaan beiden richting Gulpen waar de 1e rustpauze is gelokaliseerd en vervolgens richting het Vijlenerbos. U kunt hier genieten van afwisselende bos en open gebieden met riante uitzichten. Nabij de Vaalserberg splitst de 100 km zich af van de 70 Km die aan de zuidkant van dit bos retour gaat naar de 2e pauzeplaats “de Smockelear” te Heijenrath. 
De 100 km route gaat richting 3-landenpunt waar de 2e pauze plaats is ingericht en van hieruit gaat de route buurland Duitsland binnen. We gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Mh2d door het Aachenerwald en maken hier een lus van ongeveer 30 km door Duistland en België. Het gebied is sinds kort opengesteld voor mountainbikers. Daarvoor zijn we de Duitse Natuurbeheerder dankbaar en hebben hier dan ook gretig gebruik van gemaakt.  Het is een bosrijk gebied met afwisselende paden. Vanuit dit gebied gaan we België binnen en bevinden we ons dan in het voormalige ministaatje “Morisnet” met uitdagende paden en singletracks om weer uit te komen nabij het 3-landenpunt te Vaals. Via de verharde weg sluiten we in het plaatsje Gemmenich weer aan op de 70 km en vervolgen we deze route.

Zondag
Op de zondag blijven we traditiegetrouw in Zuid-Limburg. Alle 3 de afstanden gaan Noordwaarts richting Berg en Terblijt waar de 1e pauze is gelokaliseerd. In deze plaatst splits de 35 km zich af van de beide andere afstanden en gaat richting Geulhem en neemt van hieruit de route van de 50 Km weer op. De 50 en 70 km route gaan door de ‘Vilter Heide’ richting Valkenburg. In deze plaats gaat de 50 Km in Noordwestelijke richting om via Houthem en Meerssen weer samen te komen met de 35 km route. In het Natuurgebied “De Dellen” liggen leuke singletracks op u te wachten.
De 70 Km route gaat in noordoostelijke richting  Schin op Geul, van hieruit gaan we door het “Gerendal’’ met zijn adembenemende uitzichten in de richting van Gulpen. In deze plaats heeft de plaatselijke bierbrouwer zijn terrein opengesteld als pauze plaats. Laten we eens raden wat deze actie aan de sporter aan te bieden heeft? Vanuit Gulpen gaan we heuvel op en af richting Slenaken en vervolgens richting Noorbeek om terug te keren richting de start en finish locatie.
 
 
 
mh2d nieuws
 

REACTIES VAN DEELNEMERS MH2D


Dit jaar houden we geen enquête. We gaan wel reacties van deelnemers vastleggen. Mooie reacties, zowel positief als negatief zullen we publiceren in onze nieuwsbrieven. Wij rekenen op uw spontane medewerking!
 
 
 
mh2d nieuws
 

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

 
 • Vraag: In ben mijn inschrijfbevestiging kwijt. Wat nu.
 • Antwoord: Geen probleem, dat kunnen we ter plekke opzoeken. Meld je hiervoor bij de Servicedesk.

 • Vraag: Mag ik een andere route rijden dan de route waar ik me voor heb opgegeven.
 • Antwoord: Ja dat mag.

 • Vraag: Ik ben verhinderd. Krijg ik mijn inschrijfgeld terug. 
 • Antwoord: Helaas, dat gaat niet.

 • Vraag: Mag ik dan de inschrijving dan aan iemand anders geven? 
 • Antwoord: Ja dat mag. Hij/zij die de inschrijving overneemt moet wel naam, adres, woonplaats van de oorspronkelijke inschrijver kunnen zeggen.

 • Vraag: Ik heb ingeschreven voor de zaterdag maar ik wil liever op de zondag rijden, of ik ben verhinderd op de zaterdag, kan ik dan op de zondag rijden. 
 • Antwoord: Het inschrijfnummer is gekoppeld aan de dag dat je rijdt. Wissel je van dag dan denken wij dat je een zwartrijder bent. In dit soort gevallen kun je je bij de Service desk melden. Daar lossen we dat wel op.
 
 
 
mh2d nieuws
 

AANBEVELINGEN VOOR DEELNEMERS


De routes zijn tot stand gekomen in goed overleg tussen de organisatie van de Mh2d en vertegenwoordigers van provinciale en gemeentelijke overheden uit België en Limburg, en natuurbeheerders voor de ATB-tochten.

Voor de Mh2d 2017 zijn alle vergunningen verleend. De overheden hebben ons er nadrukkelijk op gewezen dat het voor een goed verloop van het evenement en het kunnen verkrijgen van de benodigde vergunningen voor de toekomst, absoluut noodzakelijk is dat onze deelnemers zich houden aan de verkeersregels, aanwijzingen van de organisatie en verkeersregelaars en de overige veiligheids- en gedragsregels.

De organisatie van de Mh2d vraagt haar deelnemers dan ook nadrukkelijk om kennis te nemen van onderstaande gedrags- en veiligheidsregels en die na te leven, zodat we jullie ook voor de toekomst de gebruikelijke fraaie routes kunnen blijven aanbieden. Ook is het dragen van het rugnummer verplicht door de Belgische en Nederlandse overheden.

Als organisatie zullen we maatregelen moeten treffen tegen deelnemers die de regels niet naleven; uitsluiting voor de Mh2d van dit jaar en voor volgende jaren is dan niet uitgesloten.
 
Gedragscode: 
 1. Houd je aan de verkeersregels
 2. Houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer
 3. Geef tijdig aan welke richting je gaat volgen
 4. Blijf beleefd tegen andere weggebruikers
 5. Rij altijd op het aangegeven fietspad
 6. Fiets alleen daar waar het is toegestaan
 7. Respecteer de natuur: plant en dier
 8. Passeer een fietser of wandelaar op gepaste snelheid
 9. Volg aanwijzingen op van politie en/of verkeersregelaars
 10. Gooi afval in een afvalbak 
 11. Niet wildplassen
 12. Onder de 18 geen alcohol
 
 
 
mh2d nieuws
 

ENKELE VEILIGHEIDSTIPS


Enkele Veiligheidstips: 
 • Controleer je fiets vooraf op gebreken.
 • Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Het dragen van een helm is verplicht!
 • Waarschuw tijdig als je gaat passeren.
 • Houd zoveel mogelijk rechts, inhalen doe je zoveel mogelijk linksom.
 • Waarschuw de deelnemer achter je voor onverwachte situaties.
 • Wees alert op mens en dier op het parcours.
 • Neem pechspullen en een EHBO kit mee.
 • Blijf op de aangegeven route.
 • Zorg dat je persoonsgegevens bij je draagt en eventueel een mobiele telefoon. 
 
 
 
mh2d nieuws
 

FACILITEITEN EN WEETJES

 
 • Gratis parkeerplaats bij de start;
 • Douches en kleedruimtes aanwezig;
 • Bewaakte fietsenstalling;
 • Foerage op controle- en serviceposten;
 • Actiefoto's op de route (via Sportograf te koop);
 • Inschrijfbewijzen afhalen op vrijdagavond 19.00 tot 21.00 uur of op de dag van vertrek tussen 7.30 en 11.00 uur 
 • Gezellige après-fiets met muziek, een hapje en een drankje op zaterdag en zondag 
 • Technische service (exclusief materiaal). Benodigd materiaal kan gekocht worden.
 • Medische zorg via MOS (Medische ondersteuning sportevenementen);
 • Afspuiten fietsen.
 
 
 
mh2d nieuws
 

SPORTWATER VAN WML


WML voorziet deelnemers tijdens de Mergelheulland 2-daagse van Echt Limburgs SPORTwater.
Dat voldoende hydrateren nodig is voor elke wielrenner, is inmiddels bekend binnen de wielersport. Maar dat Limburgs kraanwater nog steeds de gezondste en duurzaamste dorstlesser van dichtbij is, is misschien wat minder bekend.
Daarom zet Waterleidingmaatschappij Limburg op zaterdag en zondag de WML KRAANwagen in. Op zaterdag 16 september zal de KRAANwagen dorstige pedaaltijgers in Vaals voorzien van Echt Limburgs SPORTwater en op zondag 17 september kan iedereen in Berg en Terblijt ervan genieten.
WML zet graag het drinken van Limburgs Kraanwater in de schijnwerpers. Limburgs kraanwater is namelijk een duurzame en gezonde Limburgse dorstlesser. Kraanwater is goed voor jezelf en voor het milieu.
Met de KRAANwagen is het mogelijk om binnen de provincie Limburg op een mobiele manier meer aandacht te vragen voor het Limburgse kraanwater. Benieuwd waar je ons nog meer tegenkomt? Volg ons dan op Facebook (www.facebook.com/wmlwater).
 
 
 
 
mh2d nieuws
 

TOPPARKEN RESIDENCE-VALKENBURG


10% korting op uw verblijf in Valkenburg
Mis niets van de Mergelheuvelland 2-daagse op 16 & 17 september en overnacht op een toplocatie in Schin op Geul. Verblijf in een comfortabel vakantiehuis of op een van de gezellige kampeerplaatsen op Résidence Valkenburg. TopParken is dit jaar trotse hoofdsponsor en daarom profiteert u van 10% korting én ontvangt u een leuk cadeau bij aankomst.
 
 • Vele faciliteiten voor jong en oud (o.a. gezellig restaurant, verwarmd buitenzwembad, WiFi)
 • Mooiste fiets- en wandelroutes in de omgeving
 • Vlakbij Valkenburg, Maastricht, Aken en Luik
 
Reserveer nu | +31(0)88 500 2475 | residence-valkenburg.nl
 
 
 
 
mh2d nieuws
 

GULPENER De Vrije Brouwer


Vrijheid proef je!
Als onafhankelijke familiebrouwerij genieten we al sinds 1825 van onze vrijheid. De vrijheid om onze eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt. De vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. Die vrijheid ervaren wij al 8 generaties en dat proef je terug in al onze bieren.
We hebben een sterke band met onze omgeving en zijn graag van waarde voor de wereld om ons heen. Daarom brouwen we bier met water uit eigen bronnen, gebruiken we hop uit eigen hoptuin en komt ook onze gerst van boeren uit de regio.
Benieuwd naar ons complete verhaal? Bezoek dan het Gulpener BrouwLokaal.
Brouw je eigen bier in onze Microbrouwerij. Proef van meer dan 100 bierstijlen uit de hele wereld in onze Smaakbibliotheek. Verrijk je bierkennis in het Studielab. Koop je eigen bier-  en brouwartikelen in de Bierwinkel. Proef mee met onze bierexperimenten. Ontdek de brouwerij tijdens een rondleiding en laat je verrassen door de smaak van de regio in ons Eetcafé.
Het Gulpener BrouwLokaal is dagelijks geopend van 11:00 – 22:00 uur.
Namens alle medewerkers van onze brouwerij, wensen wij jullie een fantastisch mooie Mergelheuvelland 2-daagse toe. Geniet van het mooie Limburgse landschap!
Gulpener. De Vrije Brouwer.
Kijk voor meer informatie op www.gulpener.nl of volg ons op Facebook.
 
 
 
 
mh2d nieuws
 

MAXIM OFFICIAL PARTNER MH2D


Sport en voeding gaan hand in hand!
Een goede sportdrank is belangrijk voor de aanvoer van voldoende koolhydraten voor nieuwe energie, maar vooral van vocht en extra mineralen voor een optimale vochthuishouding en verbranding. Maxim Sportsdrink is hypotoon en bevat minder suiker en meer mineralen dan een isotone sportdrank. Het wordt makkelijker en sneller opgenomen in het lichaam en is vriendelijker voor de maag.
Behalve drinken moet je ook tijdig je voeding nemen. Een energybar is over het algemeen het meest efficiënt en is goed afgestemd op wat je lichaam op dat moment nodig heeft. Je hebt niet voldoende aan een simpel tussendoortje. Een Maxim energybar bestaat uit echte voeding en levert een stevig fundament van hoogwaardige voedingstoffen.
Een energygel helpt je op weg naar de finish voor een laatste energy boost. Ideaal om snel en gemakkelijk je energie voorraad aan te vullen. D’r en d’r over.
Dus zorg altijd voor voldoende sportdrank in je bidon en vul je bidon tijdig bij op de diverse drankenposten. Neem extra voeding mee en voorkom een hongerklop.
Sportvoedingsadvies voor MH2D:
 • 750 ml sportdrink per uur
 • 1 energybar per 60-90 minuten
 • 1-2 energy gels in laatste uur
Voor meer voedingstips ga naar: www.maximsportvoeding.nl
Tijdens de MH2D is Maxim verkrijgbaar op de stand van Fietskledingvoordeel.nl Maxim is ook verkrijgbaar bij de betere fietswinkel, Albert Heijn en webwinkels.
 
WIN – WIN - WIN
Meld je aan voor onze nieuwsbrief (www.maximsportvoedings.nl of facebook @maximsportvoeding) en maak kans op leuke prijzen en voordeeltjes.
 
Maxim  - We bring the fuel, you bring the body!
 
 
 
 
mh2d nieuws
 

CYCLON - KEEP YOUR BIKE SMILING


De Cyclon Bike Care producten zijn speciaal ontwikkeld voor de veel eisende fietser en voor mecanicien in de werkplaats of bij de koers. Zowel voor de racefiets als de mountainbike. Het verbeteren van onze bestaande producten en ontwikkelen van nieuwe fietsonderhoudsproducten is al 35 jaar onze dagelijkse passie.
 
Onze nieuwe Cyclon Wax Lube zorgt voor een schonere en stillere ketting en veel minder onderhoud dan soortgelijke producten. Voor ieder onderhoudsprobleem hebben wij een oplossing. Zo blijft ook uw fiets in optimale conditie!
 
Tijdens de MH2D 2017 verzorgen wij de technische ondersteuning. Bezoek onze servicestraat bij start en finish - dat kan al vanaf vrijdagmiddag - of een van onze service punten op de route. Wij zorgen er voor dat kleine gebreken snel worden verholpen.
 
 
 
 
mh2d nieuws
 

SKS GERMANY


Wordt het een droge MH2D? Neem geen risico en pak de kans op één van de vijf S-GUARDS zadelspatborden. Geef hieronder aan hoeveel jaar garantie SKS GERMANY verleent op alle producten én like daarna onze pagina https://www.facebook.com/sksgermanynl/. Wie weet win jij er één!
 
 
 
mh2d nieuws
 

BARTBRENTJENS-CHALLENGE


Wil jij je tijdens de Mergelheuvelland 2-daagse optimaal voorbereiden op de Bart Brentjens Challenge op zondag 8 oktober 2017? Dat kan! De inschrijvingen zijn weer geopend! Met start en finish in het Limburgse Eijsden en een parcours door het Zuid-Limburgse Heuvellandschap staat de Challenge bekend als de mooiste en meest uitdagende mountainbiketocht van Nederland. De wedstrijdrijders rijden ook dit jaar weer om het KNWU Nederlands Kampioenschap Mountainbike Marathon over een parcours van 100 kilometer. Tevens zal er per categorie een aparte uitslag gemaakt worden want je hebt de keuze uit maar liefst vijf verschillende afstanden: namelijk 40KM, 55KM, 75KM, 95KM en 110KM. De Challenge wordt in ieder geval een uitdaging en voor ieder wat wils! Kijk voor meer informatie op www.bartbrentjens-challenge.com
 
 
 
 


Terug naar nieuws